I. liga: Soutěž družstev pro Astru „A“ zahájena.

Tuto neděli jsme vstoupili s družstvem dospělých Astra „A“ do I. celostátní ligy. Poté, co nebylo do poslední chvíle jasné, kdo přesně bude na místě, nominovali jsme širší kádr s novými tvářemi. Příležitost zahrát si druhou nejvyšší soutěž dostali Vojta Havránek, Viktor Malý a Erika Osičková. Z loňské sestavy nastoupili Lukáš Kurz, Honza Fiala, Domča Kurzová, Valča Sonnková a Marek Čepela, novinkou je také návrat Míši Myšákové.

Po ranním sladění společného oblečení, hráči oslnili Markétu svou rozcvičkou. V prvním utkání jsme nastoupili proti Křemži, kde měla možnost zakusit atmosféru soutěže dospělých Erika s Honzou v mixu a drželi se proti dvojici Beran – Valentová statečně. Bod se neočekával, zkušenosti ano. Vítězné body do týmu přinesli Viktor (definován jako první hráč Astry, který se objevil v posledních letech v I. lize a hned vyhrál své úvodní utkání), Marek a Míša ve dvouhrách, Domča s Valčou a Honza s Markem ve čtyřhrách. Myslím, že pro všechny výsledek nad očekávání, výhra nad TJ Sokolem Křemže 5:3 byla dobrým startem do soutěže.

Druhé utkání už sice nepřineslo výhry, ale zato spoustu vyrovnaných zápasů s vidinou zlepšování našich hráčů do dalších kol s příslibem světlé budoucnosti. Skvěle například zahráli debla kluci Marek s Vojtou, Lukáš s Honzou podrželi svým deblem alespoň malý bodový zisk týmu a Honza přidal body ve dvouhrách. V utkání proti Hamru jsme bohužel prohráli 3 zápasy ve třech setech. Výsledné skóre utkání tak bylo 2:6, i když z remízy bychom byli šťastnější…

I v posledním utkání proti BK TU v Liberci bodoval Honza a Marek ve dvouhrách, v pánské části se odehrály vyrovnané debly, holky měly situaci proti nakoupeným Slovenkám výrazně horší a bohužel si ani nezahrály „tradičního dámského debla“ na 3 sety. Míša se do tempa své sokyně dostala až ve druhé polovině druhého setu a Vojta s Erikou, jako na poslední chvíli složený pár, se nestihli na situaci moc rychle adaptovat. Stejně jako předchozí utkání skončilo i toto výsledkem 2:6.

Po prvním kole nám v tabulce náleží šesté místo z osmi.

Z trenérského hlediska se domnívám, že jsme správně vsadili na nové mladé hráče a věřím, že se podaří každému najít v týmu své místo, disciplínu, a tak sestavit družstvo, které se probojuje k medaili v této soutěži. Také jsem si uvědomila, jak těžké je pro Honzu být hráčem, koučem, manažerem týmu a je třeba to změnit.

Autor: Markéta & Honza