Astráci jsou stále aktivní!

Stejně jako všechna ostatní uzavřená sportoviště i náš oddíl již tři týdny funguje především na mailech,  sociálních sítích, v domácích posilovnách, na zahradách nebo odlehlých místech bez lidí.

Po počátečním vyčkávání a srovnávání se  s nezvyklou situací si myslím, že se nám podařilo rozjet několik dobrých aktivit pro závodní hráče, především z řad mládeže, kteří jsou s trenéry v kontaktu.

K dnešnímu dni se uzavírá hlasování trenérů o nejkreativnější domácí přípravu – výzva 1.

Děkujeme všem za zaslání fotografií a videí, všechna z nich byla svým způsobem kreativní 😉

Moc nás potěšilo, že jsme v příspěvcích poznali cvičení nebo doporučení z tréninkových plánů. Plány jsme posílali hned od prvního týdne především proto, aby měli hráči inspiraci pro dny trávené v domácím prostředí nebo s omezenou možností pohybu venku. Cílem není ucelená kondiční příprava směrující k nějakému cíli/vrcholu, protože ty nám ze sezóny vzhledem ke zrušení všech turnajů Grand Prix ČBaS do konce června 2020 vypadly, ale inspirace. Hlavní myšlenkou je NAUČIT se pracovat sám na sobě, poznat různá cvičení, vyzkoušet jiná, nová nebo alternativní cvičení (hvězdy, stojky). V emailech se vždy snažíme poskytnout doporučení na zajímavou aplikaci (např. Fitify) nebo videa na youtube (Fittnes s vojáky). Ve spolupráci s Kačkou a Honzou probíhá komunikace s hráči na všech možných frontách, dospělým hráčům a ostatním trenérům děkujeme za kreativní příspěvky na facebook a sdílíme i výzvy Českého badmintonového svazu. Ve skupině čtvrteční závodní žáci a dorost probíráme i techniku a taktiku badmintonu, nechceme na náš skvělý sport zapomenout. Inspirace tedy máme spoustu a věřím, že se každý z nás něco nového naučí – více poznávat své tělo, pracovat s ním, zaměřovat se na detaily každého pohybu/cviku apod, nebo zapracujeme na přesnosti podání a citu v úderové technice, protože na to máme čas.

V zaslaných videích první výzvy se nám líbilo i alternativní využití pomůcek (palička na maso, špalek, zátky od piva, tenisák, pes, klacek, koš na odpadky, krabice, ovoce, guma na skákání, válec….) a všechny splnili svou funkci. I nejlepší česká snowboardcrosařka Eva Samková zvyšuje svoji kondici štípáním dříví.

Nebojte se zkoušet se svým tělem různá koordinační cvičení, zkuste sami občas vyrazit na čerstvý vzduch dle vládních nařízení, vytáhněte i kolo. Všechno, co budete dělat je fajn, kdo bude chtít držet plán přípravy č. 1 -3 a nemá ho nebo mu nerozumí, napište si o zaslání a vysvětlení.

Za všechny trenéry závodních skupin bych vám chtěla říct, že jsme s Vámi rádi v kontaktu a mrzí nás, když o Vás nic nevíme. Jako společnou vzpomínku na dobu „nouzového stavu“ bychom všem tréninkovým skupinám chtěli vytvořit společný plakát s fotografiemi z vaší sportovní přípravy doma, proto tedy zasílejte i fota Kačce. Gratulujeme všem výhercům první výzvy a jedeme dál.

Těšíme se!

Autor: Markéta Osičková